iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.2 10

Energielabel aanvragen bij verkoop woning?

Wanneer je een huis gaat verkopen, ben je verplicht om de koper een geldig energielabel te kunnen tonen. Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Het energielabel kent de woning een energielabelletter toe, waarbij G het minst zuinig is en A of hoger het meest zuinig. Bovendien worden in het energielabel suggesties gedaan om de energieprestaties te verbeteren.

Vraag je energielabel aan

Energielabel aanvragen

iQ Makelaars Apeldoorn staat voor:

  • De specialist in het verkopen en kopen van huizen
  • No Cure No Pay makelaar
  • Werkzaam op zaterdag en in de avond
  • Altijd een gratis waardebepaling
  • Inzet van de nieuwste marketingtechnieken

Energielabel

Waarom een energielabel aanvragen? 

Met een energielabel krijgen kopers en huurders een beter inzicht in de prestatie van een woning, waardoor zij een bewuste keuze kunnen maken op basis van duurzaamheid. Wanneer je bij verkoop van jouw woning geen geldig energielabel hebt, riskeer je hiermee een boete.

Het verbeteren van de energieprestaties van een woning heeft veel voordelen. Zo gaat jouw eigen wooncomfort omhoog terwijl de energierekening daalt. Uiteraard is het ook beter voor het milieu, doordat de woning minder CO2 uitstoot. Maar ook wanneer je jouw huis wilt verkopen kan het voordelig zijn om te verduurzamen: een beter energielabel kan de verkoop versnellen, en bovendien stijgt de woning in waarde.

Neem contact op voor meer informatie

Hoe werkt het aanvragen van een energielabel?

Per 1 januari 2021 is een nieuwe werkwijze ingesteld voor het bepalen van een energielabel, waardoor het label beter in lijn is met de Europese richtlijnen omtrent energieprestaties. Een energielabel kan nu niet meer op afstand bepaald worden, maar hiervoor komt een erkende energieadviseur thuis bij je langs. Deze kijkt tijdens de afspraak naar zaken als isolatie, ventilatie en verwarming, en werkt deze gegevens vanaf zijn kantoor uit tot een energielabel.

Energiekeuring door Perfectkeur

iQ Makelaars Apeldoorn werkt samen met erkende energieadviseur Perfectkeur voor het uitvoeren van een energiekeuring. Vraag daarom jouw energielabel nu aan via onderstaand formulier.

Aanvraagformulier Energielabel door Perfectkeur B.V.

Meer weten over het energielabel?

Neem contact op met iQ Makelaars Apeldoorn

Contact

iQ Makelaars Apeldoorn
Loolaan 31 A
7314 AB Apeldoorn

E: apeldoorn@iqmakelaars.nl
T: 055 - 760 17 77

055 760 17 77

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen