Nieuws

Hoe aantrekkelijk is Apeldoorn als stad?

Jaarlijks komt de Atlas met een lijst met aantrekkelijkste plekken om te wonen, zo ook voor gemeenten. De vijftig grootste steden van Nederland op vijftig punten worden met elkaar vergeleken.

In de lijst worden steden vergeleken op basis van vijftig punten zoals bereikbaarheid, veiligheid, nabijheid van de natuurgebieden en het culturele aanbod. Amsterdam is koploper, gevolgd door Utrecht en Amstelveen. 

Apeldoorn staat ook in de lijst en veroverd de 29ste plaats. Boven plaatsen zoals Alkmaar, Breda, Deventer, Maastricht en Enschede. 

 

Bron: Indebuurt Apeldoorn
19 november 2020

23 november 2020 Meer
Nieuwe appartementen boven de Egelantier in Apeldoorn

Boven winkelcentrum De Eglantier zal niet alleen een Jumbo supermarkt komen maar ook meerdere appartementen. Het zal bestaan uit 18 woningen en de verhuur is in volle gang. De woningen worden naar verwachten begin februari 2021 opgeleverd. 

De appartementen boven de supermarkt zijn ongeveer 52 vierkante meter met een huurprijs van ongeveer 8750 euro per maand. De appartementen van 64 vierkante meter zijn iets duurder met een huurprijs van ongeveer 990 euro. Naast de leuke locatie hebben de woningen ook nog een stuk buitenruimte aan de galerij en toegang tot een gezamenlijke daktuin. 


Bron: Indebuurt Apeldoorn
23 oktober 2020

05 november 2020 Meer
Voormalig schoolgebouw omgetoverd Apeldoorn

Het voormalige Prof. Kohnstamm MAVO aan de Hoenderparkweg wordt omgebouwd tot een appartementencomplex. Sinds 2009 is het een gemeentelijk monument en fungeerde voorheen als kantoorruimte. 

In totaal komen er negentien appartementen die verdeeld worden over twee verdiepingen. De appartementen variëren tussen 2, 3 of 4 kamers en de 48 en 130 vierkante meter. De huurprijs begint vanaf 660 euro per maand. 

Om nog wel bepaalde kenmerken terug te laten komen in het pand, worden de schoolgangen, de kapstokken en de entree bewaard. 

Bron: Indebuurt Apeldoorn

10 september 2020 Meer
Vereniging Eigen Huis wil andere taxatieregels 

Vanaf volgend jaar moeten huiseigenaren die een hypotheek willen afsluiten of wijzigen, verplicht een traditioneel taxatierapport laten maken. Er wordt nu aangestuurd op de Nederlandse Bank een uitzondering maakt op het nieuwe Europese richtsnoer. Volgens Vereniging Eigen Huis kost het veel tijd en geld maar levert het niets extra’s op. 

Er moet vanaf juni 2021 verplicht een traditioneel taxatierapport worden opgesteld wanneer iemand een hypotheek wil afsluiten. Het rapport kost 400 tot 500 euro, terwijl op dit moment een model taxatie van een paar tientjes vaak genoeg is. Vanaf 2022 geldt dit ook voor huizenbezitters die hun lopende hypotheek willen wijzigen voor bijvoorbeeld een verbouwing. 

Bron: RTL Z

10 september 2020 Meer
Huizenprijzen blijven stijgen, ondanks corona

Tot nu toe heeft de woningmarkt weinig last van de corona crisis. Volgens makelaarsvereniging NVM stegen de huizenprijzen het afgelopen kwartaal gewoon door. Voor een gemiddelde woning stegen de prijzen met 8,8 procent op jaarbasis. Wel is het iets minder dan de stijging van 9,6 procent in het eerste kwartaal van het jaar. 

Volgens het NVM is 52 procent van alle woningen boven de vraagprijs verkocht. Dit is hoger dan ooit. Wel daalde het aantal verkopen met bijna 4 procent in vergelijking met het tweede kwartaal in 2019. 

ABN Amro komt vandaag met een vooruitblik en denkt dat ook de huizenmarkt uiteindelijk "last gaat ondervinden" van de door de corona crisis verzwakte economie.

Dit jaar verwacht de bank nog wel een prijsstijging, van 6 procent. Maar voor 2021 verwacht de bank een kleine daling van 2 procent.

Bron: NOS

24 augustus 2020 Meer
Lockdown schaadt huizenmarkt niet

Onderzoek van NVM-dochteronderneming Brainbay laat zien dat de huizenmarkt weinig schade ondervindt van de lockdown. Het verkoopaantal lag afgelopen week zelfs 23 procent hoger dan het weekgemiddelde van voor de corona maatregelen.

Ook bij iQ Makelaars merken we dat de lockdown de huizenmarkt niet schaadt. De hypotheekrente is nog steeds laag, dus een woning kopen blijft een goede investering. Er staan nu meer woningen te koop dan een jaar terug. Het gaat om een stijging van 1,4 procent. Als koper heb je meer kans om te slagen.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat woningen nu sneller worden verkocht dan een jaar geleden. Gemiddeld staat een woning nu 29 dagen te koop, terwijl dat een jaar geleden nog 42 dagen was.

Bij iQ Makelaars gaan alle werkzaamheden gewoon door met de richtlijnen van de RIVM in acht genomen. De open huizen maken veelal plaats voor individuele of virtuele bezichtigingen.

 

Bron: Nu.nl

20 mei 2020 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Contact

iQ Makelaars Apeldoorn
Hoofdstraat 206 B
7311 BG Apeldoorn

E: apeldoorn@iqmakelaars.nl
T: 055 - 760 17 77

055 760 17 77

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen