iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.2 10

Herinrichting voor de busremise aan Wapenrustlaan

minder dan 1 min.

Terug

De gemeente Apeldoorn komt met plannen voor de voormalige bussenstalling aan de Wapenrustlaan. Op deze plek zullen nu woningen én wellicht ook supermarkten komen.

Begin 2021 verhuisde busbedrijf Keolis van locatie Wapenrustlaan naar een terrein tussen het station en de Laan van Mensenrechten. Aanleiding hiervoor waren onderhandelingen over de nieuwe huurperiode, waar het bedrijf en de eigenaar van het terrein het niet over eens werden.

De gemeente is inmiddels in gesprek met de eigenaar van het Wapenrustlaan-terrein. Er wordt niet alleen gesproken over de bouw van nieuwe woningen, ook de bouw van nieuwe supermarkten zou onderdeel zijn van het plan. Het vertrek van de Lidl en Dirk van de Broek aan het kanaal, waar eerder al over gesproken werd, zou hiermee kunnen worden opgevangen.

Het verdwijnen van de supermarkten langs het kanaal is onderdeel van het plan om de buurt tussen kanaal en station te kunnen vernieuwen. Dit zal echter nog wel een aantal jaren gaan duren. De herinrichting van het Wapenrustlaan-terrein laat minder lang op zich wachten: de gemeente hoopt volgend jaar een definitief bestemmingsplan klaar te hebben.

Bron: De Stentor

Publicatiedatum 14/08/2022

Contact

iQ Makelaars Apeldoorn
Loolaan 31 A
7314 AB Apeldoorn

E: apeldoorn@iqmakelaars.nl
T: 055 - 760 17 77

055 760 17 77

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen