iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.2 10

Twee op de drie verwachten geen herstel binnen een jaar

minder dan 1 min.

Terug

Uit een onderzoek van Trustoo blijkt dat twee op de drie mensen die werkzaam zijn in de woningmarkt, geen herstel van de markt verwachten binnen een jaar. Het onderzoek onder 235 professionals, waaronder makelaars, notarissen, hypotheekadviseurs en verhuizers, toont aan dat 70% van hen een afname ziet in het aantal opdrachten.

Opvallend is dat vrouwelijke professionals pessimistischer zijn dan hun mannelijke collega's. Maar liefst 74% van de vrouwen heeft geen vertrouwen in een opleving van de markt, in tegenstelling tot 40% van de mannen. Daarnaast maken vrouwen zich meer zorgen over de toekomstbestendigheid van hun organisatie.

Het lage consumentenvertrouwen heeft ook zijn weerslag op de professionals. Zo geeft 70% aan dat het aantal opdrachten bij hun organisatie afneemt. Bovendien vinden 59% van de ondervraagden het moeilijker dan een jaar geleden om nieuwe klanten aan te trekken, waarbij een derde van hen aangeeft dat de marketingkanalen tekortschieten.

Ondanks enkele positieve signalen op de langere termijn, zoals stabilisatie van huizenprijzen volgens Rabobank en ABN Amro, blijft het pessimisme overheersen onder de woningmarktprofessionals.

Bron: Trustoo

Publicatiedatum 26/07/2023

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Apeldoorn
Loolaan 31 A
7314 AB Apeldoorn

E: apeldoorn@iqmakelaars.nl
T: 055 - 760 17 77

055 760 17 77

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen