iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9.2 10

Voorlopig toch geen 'Skaeve Huse' in Apeldoorn

minder dan 1 min.

Terug

De gemeente Apeldoorn zet voorlopig een streep door de plannen voor 'Skaeve Huse' in Apeldoorn-Noord. Skaeve Huse is bijzondere woonvorm, waar mensen samen komen te wonen die in een normale woonwijk niet goed kunnen functioneren. Buurtbewoners protesteerden tegen die plannen, uit angst voor veel overlast en onrust.

Het doel van Skaeve Huse is juist het voorkomen van extreme woonoverlast. Mensen die tot last zijn voor hun woonomgeving, en op hun beurt ook last hebben van de omgeving, kunnen in deze enigszins afgelegen plek leven zonder te veel prikkels.

Plannen om voor deze specifieke doelgroep een woonvorm te realiseren liggen er al jaren, maar het blijft lastig om de juiste locatie te vinden. De meest recent beoogde locatie, aan de Bovenkruier in Apeldoorn-Noord, is nu door een onafhankelijke bezwarencommissie ook afgeraden. Zo zou er te weinig afstand zijn tot nabijgelegen zorginstellingen, en ook aan het prikkelarme karakter van de locatie wordt getwijfeld. De gemeente is nu met spoed op zoek naar een alternatieve, geschiktere plek voor de Skaeve Huse.

Bron: De Stentor

Publicatiedatum 26/08/2022

Contact

iQ Makelaars Apeldoorn
Loolaan 31 A
7314 AB Apeldoorn

E: apeldoorn@iqmakelaars.nl
T: 055 - 760 17 77

055 760 17 77

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen